Een dagje uit naar een Nederlandse stad met stadswandeling, kunst beleven, lokale ondernemers ontdekken én leren over de relatie tussen mens en dier?

Bezoek de WE ARE tentoonstelling!

Wat is WE ARE?

Bij WE ARE sta je oog in oog met hyperrealistische dierenportretten getekend door Lonneke Grimbergen en Aidan Houtkamp. Een aantal van de dieren heeft een stem gekregen in de vorm van een spoken word gemaakt door Kelly Verdonk.

Naast de portretten hangen QR-codes. Wanneer je deze code scant met je telefoon kan je de spoken word beluisteren en krijg je toegang tot een quiz, informatie over het dier, tips, recepten en meer.

De tentoonstelling behandelt een grote verscheidenheid aan onderwerpen; zoals de bio-industrie, handel in wilde dieren, zoönosen, proefdieren en het belang van insecten.

Reizend door heel Nederland

De tentoonstelling is een jaar lang gratis te bezichtigen in Nederland, elke maand in een andere stad. WE ARE is geen traditionele tentoonstelling, want alle werken worden verspreid door de stad opgehangen bij 4-5 lokale diervriendelijke ondernemers.

Voor elke stad is er een route die je kan volgen om alle locaties af te gaan en tegelijkertijd een leuke stadswandeling te maken. De link naar deze route kun je vinden door op de betreffende stad te klikken onder het kopje ‘bezoeken’.

Waarom we dit doen...

Na een lange lockdown is iedereen eraan toe om uit isolatie te gaan. Hoewel we weer terug willen naar ‘normaal’ zien we eveneens dat veel dingen anders moeten. Het doel van WE ARE is verbinding.

Met onze tentoonstelling vragen we aandacht voor dierenwelzijn: Het is tijd om onze relatie met dieren te heroverwegen omdat onze huidige omgang ons bestaan in gevaar brengt.

Onder het motto ‘koop lokaal’ willen we deelnemende ondernemers een boost geven. Ook organiseren we evenementen waarbij we een podium bieden aan docenten, stichtingen, organisaties ondernemers en andere enthousiaste mensen.

Met dit alles willen we jou bovenal een interessante en leuke dag bezorgen!

"Na 8 maanden Lockdown eindelijk weer eens een positieve, creatieve, spontane, goed uitgewerkte, kwalitatieve poging om de wereld een schop de goede kant op te geven!"

- Karin & Bart, ondernemers Middelburg - RØST

Diervriendelijk

Door de werken op te hangen in diervriendelijke winkels en restaurants (met vaak veganistische opties op het menu) proberen wij te laten zien dat een plantaardige leefstijl tegenwoordig een stuk toegankelijker is geworden. Óók bij jou om de hoek kan je vegan kapsalon eten, plantaardig highteaën of vintage shoppen.

De mensen achter WE ARE:

“Zeg ‘veganisme’ en mensen denken al snel aan dingen opgeven. Afscheid nemen van een comfortabele…” 
Lees meer

“De natuur wordt niet voor niets Moeder Natuur genoemd. Van haar krijgen we alles: warmte via de zon…” 
Lees meer

“Als menselijke soort staan we super dichtbij andere diersoorten, die net als wij kunnen voelen, spelen…” 
Lees meer

“Het is van belang de handen ineen te slaan en wat te doen aan de problemen die de biodiversiteit en de aarde consequent aantasten…” 
Lees meer

The Team

Vragen? Stel ze aan ons team op Instagram.

Geen instagram? Stuur gerust een mailtje.

Dit zeggen anderen over de tentoonstelling

"Verdrietig om te zien en horen hoeveel kippen er jaarlijks overlijden voordat ze het daglicht hebben gezien."
Adam
Bezoeker Middelburg
"Na 8 maanden Lockdown eindelijk weer eens een positieve, creatieve, spontane, goed uitgewerkte, kwalitatieve poging om de wereld een schop de goede kant op te geven!"
Karin & Bart
Ondernemers Middelburg - RØST
"Ik ben een keer alleen geweest en nog een keer met mijn vrouw naar Jelles Lunchroom. De tweede keer waren we naar Warung Senang."
Martie
Bezoeker Middelburg

Ontdek elke maand nieuwe vegan plekken in Nederland

Van juni 2021 tot juni 2022 reist onze tentoonstelling elke maand naar een andere stad. Met dezelfde portretten en spoken words, maar andere vegan en vegetarische locaties om te ontdekken. Waar zien we jou?

join the club

Volg ons op Instagram