Maart 2022:
WE ARE Groningen

Van 1 t/m 31 maart zijn wij op verschillende locaties in Groningen te zien.
Check snel waar je ons kan spotten!

Tentoonstelling & QR-codes

Scannen maar! Er zijn 16 dierenportretten, allen met een QR-code. 8 daarvan bevatten een spoken word (over een dier) en de rest bevat quizzes en informatie. Neem dus je telefoon + oortjes mee!

Culinaire wandeling

Loop langs alle locaties van onze tentoonstelling (minimaal 4) en ontdek heerlijke horecagelegenheden in Groningen.

Evenement

Blijf onze website en instagram in de gaten houden om meer te ontdekken over onze evenementen.

Belangrijk

Vanwege de QR-codes is het handig om je telefoon en oortjes mee te nemen,
zodat je in alle rust kunt lezen en luisteren. Heel veel plezier!!

Locaties

1
locaties in groningen staan vast
0
locaties in groningen gezocht

Heb je tips of ideeën over locaties in deze stad waar we te zien moeten zijn?

Stuur een mail naar we.are.tentoonstelling@gmail.com

De Groene Stoel

Gedempte Zuiderdiep 26

Openingstijden: 
(dicht op maandag)
di + wo van 12:00 – 17:00
do + vrij van 12:00 – 22:00
za van 10:00 – 22:00
zo van 10:00 – 17:00

Ontbijt, lunch, diner of een borrel – De Groene Stoel heeft het allemaal! Bewust koken staat centraal; er wordt gewerkt met biologische seizoensgebonden producten die lokaal worden ingekocht. De menukaart wisselt elke maand en bestaat uit creatieve wereldse gerechten. Er is keuze uit veganistisch, vegetarisch of vlees. Naast bewust koken heeft Nina, eigenaresse, een tweede missie. Het restaurant is namelijk óók een plek waar immigranten via een stage in het restaurant begeleid worden naar een betaalde baan. Bij De Groene Stoel hangen 4 van onze dierenportretten, waarvan 2 langs de ramen. 

Pure

Vismarkt 10

Openingstijden: 
ma t/m za van 09:30 – 18:00
zo van 11:00 – 18:00

Midden in het centrum, op de hoek van de Vismarkt zit Pure – een plek waar je vooral je zoete trek kan stillen. Ze hebben namelijk een enorm assortiment donuts, taart, cupcakes en ander gebak. Een heel aantal van deze lekkernijen is veganistisch, aangegeven met een ‘V’ in de vitrine. Onze tip: De overheerlijke berry crumble! De plantaardige slagroom op het gebak is trouwens niet van de dierlijke te onderscheiden, zó lekker. Bij Pure hangen 3 van onze dierenportretten. 

Mahalo

Verlengde Grachtstraat 1

Openingstijden: 
ma t/m zo van 10:00 – 17:00

Een Gronings paradijsje met ontbijt, lunch, goeie koffie en zoetigheid! Biologisch, lokaal, 100% dierenleed-vrij en bovenal huisgemaakt. Je kan aanschuiven op het buitenterras, maar binnen is er zowel boven als beneden plek. Mahalo is heel iets verder bij onze andere locaties vandaan. Het ligt wel pal naast het Noorderplantsoen dus is de wandeling, die je dwars door dit heerlijke stuk groen heen leidt, meer dan waard. Je vindt er 4 van onze portretten. Één hangt beneden, de andere drie kan je boven vinden. 

Lust

Oude Kijk in ‘t Jatstraat 58 

Openingstijden: 
ma van 17:00 – 21:00
di t/m zo van 12:00 – 21:00

Bij lust weten ze wel hoe een goeie burger smaakt. Bovendien is keuzestress gegarandeerd, dit volledig vegan café en restaurant heeft maar liefst 7 verschillende burgers op de menukaart! Maar bitterballen of salade mag je er ook bestellen ;). Lust organiseert ook regelmatige leuke evenementen en samenwerkingen zoals pub quizzen en feestjes (zie hiervoor hun socials). Bij Lust vind je 5 van onze portretten: vier dieren en één mensendier – daarvoor moet je even boven een kijkje nemen. De trap vind je links achterin het pand.

overview

Check hier alle locaties in een overzicht.

Heel veel plezier!