Juli 2021:
WE ARE Leiden

Van 1 t/m 30 juli zijn wij op verschillende locaties in Leiden te zien.
Check snel waar je ons kan spotten!

Tentoonstelling & QR-codes

Scannen maar! Er zijn 16 dierenportretten, allen met een QR-code. 8 daarvan bevatten een spoken word (over een dier) en de rest bevat quizzes en informatie. Neem dus je telefoon + oortjes mee!

Culinaire wandeling

Loop langs alle locaties van onze tentoonstelling (minimaal 4) en ontdek heerlijke horecagelegenheden in Leiden.

Evenement

Mede vanwege de coronamaatregelen organiseren we in Leiden geen evenement. Je bent van harte welkom op een evenement in een andere stad. Check ook vooral ons online programma!

Belangrijk

Vanwege de QR-codes is het handig om je telefoon en oortjes mee te nemen,
zodat je in alle rust kunt lezen en luisteren. Heel veel plezier!!

Locaties

0
locaties in leiden staan vast
1
locaties in leiden gezocht

Heb je tips of ideeën over locaties in deze stad waar we te zien moeten zijn?

Stuur een mail naar we.are.tentoonstelling@gmail.com

Aloha

Steenstraat 22

Openingstijden: 
wo t/m vrij van 15:00 – 22:00

za + zo van 12:00 – 22:00

Aloha is onze eerste locatie in Leiden. Dit vegetarische restaurant (waar 80% van de kaart vegan is) staat bekend om streetfood & cocktails. Vanaf 1 juli vind je hier 3 van de 16 portretten, geëxposeerd achter de ramen. Je kan ze dus ook bewonderen buiten de openingstijden om! 

I Scream Coffee

Haarlemmerstraat 181

Openingstijden: 
ma t/m za van 10:00 – 17:00
zo van 10:00 – 16:30

Vegan monchoutaart? Ja hoor! Dit vind je bij I Scream Coffee, één van de locaties in leiden waar 3 portretten van de tentoonstelling te zien zijn. De specialty koffiebar verkoopt nog véél meer huisgemaakt gebak. Het beste? Het is allemaal vegan en dus helemaal diervriendelijk. De portretten hangen aan de ramen en zijn dus ook buiten openingstijden te bekijken. 

Blossom // de Kleine Planeet

Botermarkt 25

Openingstijden: 
ma, di, do, zo van 09:00 – 19:00
wo van 08:30 – 19:00
vrij + za van 09:00 – 20:00

In eerste instantie zouden we bij de Kleine Planeet exposeren, een duurzame (speelgoed)winkel, maar we zijn beland bij bijbehorend lunchcafé Blossom. Op het zonnige terras aan het water kun je genieten van gezond, duurzaam, lokaal en diervriendelijk eten. Loop je wel even naar binnen om de portretten te bekijken? 😉 

Sophie Kattencafé

Haarlemmerstraat 241

Openingstijden: 
wo t/m vrij 10:00 – 16:00
za van 10:00 – 17:00

De 8 katten van Sophie Kattencafé zijn allemaal rescue katten uit Griekenland die enorm houden van aandacht en graag door je geaaid worden. Een perfecte locatie voor ons om te exposeren dus 😉. Wij hebben zelf in elk geval enorm van de katten genoten. Zien we je daar? Ook hier zijn de portretten op de ramen geëxposeerd, dus je kan ze buiten de openingstijden bewonderen.
(We raden je aan eerst buiten de QR-code’s te scannen op verschillende tabbladen, zodat je binnen de pagina’s kan bekijken en niet steeds naar buiten hoeft te lopen.)

Het Slachthuis

Meelfabriekplein 1

Openingstijden: 
wo t/m za van 10:00 – 16:00
zo van 12:00 – 16:00

Het Slachthuis zal voor sommigen van jullie een bekend begrip zijn. De naam klinkt misschien niet zo diervriendelijk, maar niets is minder waar. In dit slachthuis worden alleen groenten en fruit geslacht – alles is er vegan! Je kan er alles vinden: van picknickmand tot borrelplank of heerlijke taarten. Ook vind je hier het 16e portret. Geen dier, maar iets anders… Wat dit is houden we nog even geheim, maar zorg er voor dat je tijdens openingstijden langs komt zodat je niet voor een dichte deur staat. 

De Tuin van de Smid

Polderpad 8

Openingstijden: 
ma t/m vrij van 09:30 – 17:00
za + zo van 09:30 – 18:00

De Tuin van de Smid is een groot stuk land middenin een groot polderpark. Je kan hier lopend naartoe vanaf station Leiden Lammenschans (± 15 minuten) of met de fiets. Op het terrein van de Tuin van de Smid vind je niet alleen 14 van de 16 portretten, maar ook veel dieren in het echt! Ze hebben er varkens, schapen, geiten, kippen, een pony en katten. De chef kookt met lokale producten heerlijke vega(n) gerechten. Bij de Tuin van de Smid kun je middenin de natuur heerlijk tot rust te komen en de dieren ontmoeten. Je vindt 13 portretten verspreid over het terrein en het laatste portret vind je bij de toiletten.

overview

Check hier alle locaties in een overzicht.

De looproute van I Scream Coffee naar Blossom volgt op de heenweg de rechterkant van de kaart (langs de Hooglandse Kerk) en de route van Blossom naar Sophie Kattencafé volgt de route aan de linkerkant van de kaart (langs de Burcht van Leiden)

De Tuin van de Smid hoort niet bij de stadswandeling, maar heeft een eigen wandeling door de tuin. Hier vind je alle 16 portretten, én ook veel dieren in het echt! Lees meer over deze locatie en waar je de portretten precies vindt in het stukje hierboven.

Heel veel plezier!