November 2021:
WE ARE Utrecht

Van 1 – 28 november zijn we op verschillende locaties in Utrecht te zien.
Check snel waar je ons kan spotten!

Tentoonstelling & QR-codes

Scannen maar! Er zijn 16 dierenportretten, allen met een QR-code. 8 daarvan bevatten een spoken word (over een dier) en de rest bevat quizzes en informatie. Neem dus je telefoon + oortjes mee!

Culinaire wandeling

Loop langs alle locaties van onze tentoonstelling (minimaal 4) en ontdek heerlijke horecagelegenheden in Utrecht.

Evenement

14 november is er een WE ARE lunch en aansluitend een privétour gegeven door niemand minder dan Lonneke zelf. Wil je er bij zijn? Stuur ons een DM op instagram!

Belangrijk

Vanwege de QR-codes is het handig om je telefoon en oortjes mee te nemen,
zodat je in alle rust kunt lezen en luisteren. Heel veel plezier!!

Locaties

1
locaties in utrecht staan vast
0
locaties in utrecht gezocht

Heb je tips of ideeën over locaties in deze stad waar we te zien moeten zijn?

Stuur een mail naar we.are.tentoonstelling@gmail.com

Samenwerking: Vegan Food Tour

De Vegan Food Tour brengt je in 3 uur tijd langs verschillende hotspots in Utrecht, inclusief 3 plekken waar de tentoonstelling te zien is. Onderweg deelt de gids grappige weetjes, interessante feitjes en leuke tips. En… Met de code ‘WEAREVEGAN’ krijg je 10% korting op de tour. De prijs is inclusief het eten dat je tijdens de tour krijgt voorgeschoteld. Zorg er voor dat je trek hebt, want het wordt een hele middag smikkelen, smullen, snacken en schransen!

Goed om te weten: je kan met de korting de tour ook boeken voor een datum na november. Zorg wel dat je vóór 30 novemer je tickets koopt, na deze datum werkt de code niet meer. 

BROEI

Oosterkade 24

Openingstijden: 
di t/m zo van 09:00 – 23:00
(dicht op maandag)

BROEI zit vlak bij station Vaartsche Rijn en ligt iets buiten het centrum, maar is absoluut de moeite waard. In dit knusse, vegetarische restaurant draait de keuken om groenten en speelt duurzaamheid een erg grote rol. Ze werken zo veel mogelijk samen met lokale- en kleinschalige boeren, brouwers, branders en telers. Bij BROEI weten ze wat rust is: laptops mogen hier in het weekend na 12:00 liever niet meer open. Je vindt hier de eerste 4 portretten en de lekkerste fairtrade koffie.

Carla's Conditorie

Achter de Dom 6

Openingstijden: 
zo t/m za van 10:00 – 17:00

Zei iemand taart? Carla’s Conditorie is een vegan bakkerij en koffiebar, vlakbij de Domkerk. Elke dag worden er de heerlijkste koeken, taarten en cakes gebakken en vers geserveerd. Wij waren met z’n tweeën maar bestelden 4 zoetigheden van de kaart. Onze favoriet? De vegan snickers. Sowieso halen! Bij Carla’s Conditorie vind je 4 portretten: 2 in de voorste ruimte bij de ingang en 2 in de andere kamer als je langs de balie door de gang loopt links. Maar  de portretten en QR-codes zijn ook vanaf buiten te zien, alles hangt namelijk achter de ramen.

Life's a Peach

Hardebollenstraat 9

Openingstijden: 
di van 11:00 – 15:00
wo t/m za van 10:00 – 15:00
(dicht op zondag en maandag)

Een stukje Italië middenin Utrecht, vol vers afgebakken focaccia’s die allemaal vegan zijn. Wat wil je nog meer? Kunst? Dat komt goed uit, want ook dat vind je bij Life’s a Peach. De zaak hangt vaak vol met kunst in verschillende vormen, van gedichtenbundels tot kaarten, schilderijen en gefotografeerde werken. De hele maand november vind je er 4 van de 16 portretten van onze tentoonstelling, allemaal op de stenen muur aan de rechterkant van het pand. Geniet van deze plek, de portretten, drie spoken words (achter de QR’s) en een (of meer) heerlijke focaccia(‘s). 

Van Planten

Surinamestraat 5

Openingstijden: 
wo t/m vrij van 17:00 – 23:30
za en zo van 12:00 – 23:30
(dicht op maandag en dinsdag)

De laatste 4 portretten zijn iets buiten het centrum te zien, bij Van Planten. De naam zegt het al: alles is van planten. De winst van dit restaurant gaat naar verschillende goede doelen rondom dierenwelzijn en milieu en Van Planten won de tweede prijs van de Vegan Awards 2019. Je vindt hier niet alleen énorm lekker eten, maar ook huisgemaakte limoncello en heerlijke taarten. Na een dag door Utrecht lopen is dit de perfecte plek om af te sluiten met een heerlijk diner.

De afstand vanaf Life’s a Peach is te doen, maar wel wat verder. Je kan vanaf daar naar Van Planten lopen (25 minuten), óf je kan een OV-fiets of de bus pakken.

Contact

Hangt jouw locatie er nog niet tussen?

overview

Check hier alle locaties in een overzicht.

Heel veel plezier!