Lonneke Grimbergen

Zeg ‘veganisme’ en mensen denken al snel aan dingen opgeven. Afscheid nemen van een comfortabele levensstijl, een beperkt dieet, je afzonderen en de hele dag dierenleedfilmpjes posten op Facebook. Tenminste, dat dacht ik. Maar ik kan niet anders concluderen dan dat veganisme een verrijking is geweest voor me. Zowel privé als in mijn werk.

Natuurlijk zijn de verhalen achter de dieren in de tentoonstelling tragisch en serieus. Maar met deze tentoonstelling wil ik óók laten zien dat er een wereld (letterlijk) opengaat als we dieren, inclusief wij, serieus nemen. Momenteel voelen we waarschijnlijk allemaal dat de wereld verdeeld is tot op het bot. Echter zijn alle ingrediënten voor een ‘betere wij’ al aanwezig. We hoeven de ingrediënten alleen nog maar te verbinden.

In de loop van de expositie die één jaar in beslag neemt ga je kennismaken met een netwerk van individuen, met dieren en mensen. Oog in oog met 16 dierportretten met stem, op locatie met fantastische groene ondernemers die juist nu jouw steun kunnen gebruiken, en docenten die jou via lezingen en creatieve workshops gaan leren weer naar dieren, natuur en elkaar te kijken.

Van ‘I am’ naar ‘we are’. Welkom bij het einde van een eenzaam tijdperk. Zien we je online of in één van de 13 steden in Nederland?

Meer over Lonneke: www.lonnekegrimbergenart.com

Foto gemaakt door © Miriam Groot (The Veggie Reporter)